آیا به دنبال راهی هستید که در کسب و کارتان موفقیت بیشتری کسب کنید؟ حتما متوجه شده اید که یکی از راه های جذب مشتری ارتباط موثر و بهتر با مشتری است. امروزه یکی از ابزارهایی که می توان برای بهبود این ارتباط به کار گرفت استفاده از خطوط خدماتی است. با خطوط خدماتی می توانید با مخاطبانتان ارتباط موثرتری داشته باشید و تجربه ای مثبت برای آنها ایجاد کنید.
در این مطلب، به بررسی انواع خطوط خدماتی، مزایای آنها، نحوه دریافت و استفاده از آنها، و نکات مهمی که باید در نظر گرفت، خواهیم پرداخت. با ما در ادامه همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد خطوط خدماتی به شما ارائه دهیم.
خط خدماتی چیست؟
خطوط خدماتی شماره هایی هستند که برای ارسال پیامک های خدماتی از آنها استفاده می شود. این پیامک ها غیرتبلیغاتی بوده و پیام هایی مربوط به خدمات مشتری هستند.
محتوای این پیامک ها معمولا شامل اطلاع رسانی های مهم مانند تاییدیه ها ، یادآوری ها ، پیامک های بانک ها، فروشگاه های اینترنتی و ... است. یکی از ویژگی های بسیار مهم در رابطه با این پیامک های این است که پیامک های ارسال شده از این خطوط معمولا نیازی به دریافت مجوز از مشتریان ندارند و تمامی پیام های ارسال شده به مشتریان می رسد. حتی اگر شماره آنها بلک لیست باشد.
خطوط بلک لیست چیست؟
در سامانه های ارسال پیامک خطوط بلک لیست به شماره هایی اطلاق می شود که دریافت پیامک تبلیغاتی را مسدود کرده اند. در واقع افراد می توانند از طریق تنظیمات تلفن همراه خود و یا درخواست از اپراتور مخابراتی، شماره خود را در بلک لیست قرار دهند.
پیامک های تبلیغاتی و یا اطلاع رسانی های غیر ضروری به این خطوط نمی رسد. برای برای خارج شدن از لیست سیاه مخابراتی یا فعال شدن این سرویس میتوانید کد دستوری را از اپراتور مورد نظر دریافت
کاربرد خطوط خدماتی
خطوط خدماتی برای ارسال پیامکهایی کاربرد دارند که جنبه اطلاعرسانی، خدماتی و ضروری دارند و هدف آنها تبلیغات نیست. این خطوط به شمارههای بلک لیست نیز پیامک ارسال میکنند، زیرا محتوای پیامکها اهمیت بالایی دارد و معمولاً دریافت آنها برای گیرندگان ضروری است.
کاربردهای اصلی خطوط خدماتی شامل موارد زیر است:
- ارسال کد تأیید و احراز هویت: برای ورود به سامانهها، ثبتنامها و تایید هویت کاربران.
- اعلانهای بانکی: مانند اطلاعرسانیهای مربوط به تراکنشهای بانکی، موجودی حساب و تغییرات مالی.
- پیامکهای اطلاعرسانی: شامل یادآوری نوبتها، ارسال وضعیت سفارشها، اعلانهای مهم و بهروزرسانیهای سیستم.
- اطلاعرسانیهای سازمانی: مانند ارسال اخبار و اطلاعیههای داخلی به کارمندان یا اعضای یک سازمان.
- اطلاعرسانی وضعیت خدمات: به عنوان مثال، اعلان قطعی یا تعمیرات خدماتی مانند برق، آب یا اینترنت.
انواع خطوط خدماتی
خط هایی که می توان از آنها به عنوان خطوط خدماتی استفاده کرد معمولا به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:
1. خطوط ثابت : این خطوط در واقع خطوطی هستند که مختص به یک کسب و کار خاص هستند. از شماره تلفن ثابت این کسب و کار استفاده می شود. در واقع صاحبان کسب و کار خط ثابت محل کار خود را به خط خدماتی تبدیل کرده و از آن برای ارتباط مستمر با مشتریان استفاده می کند. برای استفاده از این امکان می توایند ارسال پیامک از خطوط ثابت را مطالعه کنید
2. خطوط مجازی : این خطوط همانطور که از اسمشان مشخص است به صورت آنلاین فعال می شوند و تنوع زیادی دارن این خط ها ممعولا با پیش شماره های 1000، 2000، 3000 و 5000 شروع می شوند. جدیدا سرویس های سامانتل اریتن تل با پیش شماره 9999 و 9998 هم اضافه شده است. این خط ها را می توانند برای ارسال پیام های مختلف به کار گرفته شوند.
مزایای استفاده از خطوط خدماتی
استفاده از خطوط خدماتی در سامانههای ارسال پیامک مزایای زیادی دارد، به خصوص برای کسبوکارهایی که نیاز به اطلاعرسانیهای ضروری و غیرتبلیغاتی دارند. مهمترین مزایای استفاده از خطوط خدماتی عبارتند از:
1. اعتبار و اعتماد بیشتر : کاربران معمولا به پیامک های خدماتی اعتماد بیشتری دارند. چون مطمئن هستند که محتوای چنین پیامک هایی حاوی اطلاعات مفید و غیر تبلیغاتی است. این امر باعث افزایش تعامل و ارتباط مثبت مشتریان با صاحبان کسب و کار است.
2. دسترسی به خطوط بلک لیست : این مزیت در واقع اصلی ترین مزیت استفاده از خطوط خدماتی است. همانطور که پیش تر اشاره شد وقتی خطی خدماتی می شود پیامکی که از آن خط ارسال می شود به همه خطوط حتی خطوط بلک لیست می رسد. بنابراین وقتی خبرهای ضروری را اطلاع رسانی کنیم مطمئن هستیم پیام هایمان به مشتری می رسد.
3. ارسال پیام های اختصاصی : با استفاده از این خطوط همچنین می توان پیام هایی که اختصاصی هستند مانند تأییدیه ثبتنام، کدهای تخفیف، یا اطلاعات مهم را ارسال کرد.
4. خدمات مشتری موثر : با استفاده از این پیامک ها می توان به راحتی خدمات مشتری را مدیریت کرد. ارسال به موقع پیامک های خدماتی به مشتریان، تجربه کاربری بهتری ایجاد می کند و حس اطمینان و پشتیبانی بیشتری به آن ها می دهد. در این زمینه به خصوص می توان به صنایع مالی، خدمات درمانی و فروشگاه های اینترنتی اشاره کرد.
5. ارسال پیامک های فوری و لحظه ای: بعضی پیامک ها باید فوری به دست مشتری برسد مانند کدهای تائید (otp رمز یکبار مصرف) و تراکنش های بانکی. خطوط خدماتی این امکان را دارد که پیامک ها در کمترین زمان ممکن به دست گیرنده خود برسد.
6. افزایش نظم در ارائه خدمات : استفاده از این خطوط به کسب و کارها این امکان را می دهد که اطلاع رسانی ها را به صورت منظم و هدفمند ارائه دهند.
7. کاهش هزینه ها و افزایش بازدهی : استفاده از این خطوط معمولا هزینه کمتری نسبت به سایر روش های ارتباطی دارد همچنین به دلیل ماهیت غیرتبلیغاتی بودن این پیامک ها احتمال باز شدن این پیامک ها توسط کاربران بیشتر است.
چطور با ارسال پیامک خدماتی اعتماد مشتری را جلب کنیم:
حتما رعایت چند نکته معمولا ساده می توانید اعتماد بیشتری از مشتریان خود جلب کنید. ما با بیان چند راهکار، به شما کمک خواهیم کرد که خدمات خود را به بهترین شکل ممکن ارائه دهید:
1. شفاف و دقیق بودن پیامک ها : پیامک ها باید حاوی اطلاعاتی باشند که مشتریان به آن نیاز دارند. مثلا وقتی پیامکی در رابطه با اطلاعات سفارش ارسال می کنید این پیامک حاوی اطلاعاتی مانند شماره سفارش، وضعیت کنونی سفارش و زمان تحویل باشد.
2. کوتاه بودن پیامک ها : حتما در پیامک های خود فقط اطلاعات ضروری و مفید را بیان کنید. کوتاه بودن پیام ها به مشتری کمک می کند سریع پیام را درک کند.
3. استفاده از نام و برند کسب و کار : حتما در متن پیامک خود نام برند و یا کسب و کارتان را بیان کنید تا مشتری به راحتی تشخیص دهد که این پیامک از طرف چه کسی ارسال شده است.
4. ارسال به موقع و ثبات در ارسال پیامک ها : این گونه پیامک ها حتما باید در زمان مناسب ارسال شوند. برای مثال اگر مشتری سفارشی ثبت کرده است، بلافاصله پس از ثبت سفارش یک پیامک تایید ارسال کنید و در مراحل بعدی نیز با ارسال پیامکهای وضعیت سفارش، او را مطلع نگه دارید. همچنین در ارسال پیامک های اینچنینی ثبات داشته باشید.
5. لحن مودبانه و حرفه ای : متن پیامک باید حس احترام را به مشتری انتقال دهد. این مسئله نشان دهنده ی اهمیت مشتری برای کسب و کار شماست.
6. افزودن اطلاعات تماس : حتما در پیامک خود شماره تماس و یا لینک هایی برای پیگیری قرار دهید. این امر نشان دهنده ی آن است که کسب و کار شما به راحتی در دسترس است.
نحوه دریافت خطوط خدماتی
دریافت خطوط خدماتی معمولاً شامل چند مرحله است:
- انتخاب ارائهدهنده خدمات : ابتدا باید یک ارائهدهنده خدمات پیامکی معتبر را انتخاب کنید که امکان ارائه خطوط خدماتی را داشته باشد.
- ثبتنام و ارائه مدارک : پس از انتخاب ارائهدهنده، باید در سامانه آن ثبتنام کنید و مدارک لازم، مانند مجوز کسبوکار و مدارک شناسایی، را ارائه دهید.
- انتخاب شماره و فعالسازی : پس از تأیید مدارک، شماره خط خدماتی به شما ارائه می شود و می توانید از آن خط استفاده کنید.
نکات مهم در استفاده از خطوط خدماتی
- رعایت قوانین : هنگام ارسال پیامکهای خدماتی، باید قوانین و مقررات مرتبط را رعایت کنید تا از بروز مشکلات قانونی جلوگیری شود.
- شخصیسازی پیامها : پیامهای ارسالشده باید بهصورت شخصیسازیشده و متناسب با نیازهای مشتریان باشد. این کار باعث میشود که مشتریان احساس خاص بودن کنند و بیشتر به پیامها پاسخ دهند.
- مدیریت لیست تماسها : حتماً لیست تماسهای مشتریان خود را بهروزرسانی کنید و از ارسال پیامهای ناخواسته به مشتریانی که تمایل ندارند پیام دریافت کنند، خودداری کنید. برای اینکار در انتهای پیامها لغو 11 را ثب می کنید که مشتری با ارسال 11 دیگه از اون خط دریافت پیامک نخواهد داشت
- احراز هویت : کسبوکارها باید مدارک لازم را برای دریافت این خطوط ارائه دهند.